Mama-2B Vestigingsadressen Gilzeweg 6 Chaam • Kastelein 16 Baarle-Hertog Telefoon +31 6 12 704 364 E-mail

Zwangerschapscursussen

Verloskundigenpraktijk Mama-2B

Wil je goed voorbereid zijn op je bevalling en de komst van je baby? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een zwangerschapscursus. Tijdens deze cursussen krijg je praktische informatie over de zwangerschap en de bevalling, oefen je technieken die je helpen om je zwangerschap en bevalling beter door te komen en kun je je ervaringen uitwisselen met andere zwangere dames.

Zwangerfit

Zwangerfit wordt gegeven in Baarle-Nassau door Dimphie Pooyé en bestaat uit tien lessen, waaronder een partneravond. Je kunt vanaf de 17 tot 27 weken starten met Zwangerfit. Tijdens deze cursus worden de veranderingen die komen kijken bij een zwangerschap op een sportieve, gezellige en positieve manier besproken. Zwangerfit helpt je om fit te blijven tijdens de zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling. Een les bestaat uit drie gedeeltes: het educatieve gedeelte waarin diverse onderwerpen besproken worden, een praktisch gedeelte met oefeningen ter voorbereiding op de bevalling en spierversterkende oefeningen en we sluiten af met fitnessoefeningen in parcoursvorm op muziek.

Bekijk de website van Zwangerfit voor meer informatie.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is weer een hele andere manier van jezelf voorbereiden op de bevalling. Tijdens zwangerschapsyoga is er aandacht voor het contact met je kindje, voor het zwanger zijn zelf en voor fysieke factoren zoals de bekkenbodem. Een goede voorbereiding en begeleiding leert je actief te ontspannen. Ontspannen tijdens de bevalling vraagt een bewuste inzet van kennis en vaardigheden. Er zijn methoden en technieken ontwikkeld die je daarbij kunnen helpen. Bij de cursus zwangerschapsyoga worden deze methoden en technieken uitvoerig behandeld.

Bekijk de website van Anita Bosch voor meer informatie over zwangerschapsyoga in Baarle. En op deze website lees je meer over zwangerschapsyoga in Gilze.

Mom in Balance

Met het zwanger sportprogramma van Mom in Balance blijf je fit, sterk en energiek tijdens je zwangerschap. De ideale manier om jezelf optimaal voor te bereiden op de bevalling. Centraal in de aanpak van deze cursus staat het inspireren van vrouwen. Je wordt fysiek sterker en geeft je een positieve mindset. Mom in Balance bestaat uit outdoor trainingen in onder andere Breda en Tilburg.

Bekijk de website van Mom in Balance voor meer informatie en voor het boeken van je proefles.

Zwangerschapszwemmen

Zwemmen houdt je conditie op peil. Daarnaast worden ook je lichaamsfuncties die belangrijk zijn tijdens je zwangerschap met zwangerschapszwemmen bevorderd. In Tilburg wordt er elke woensdagavond in Sportcentrum Reeshof zwangerschapszwemmen gegeven. En in Breda elke maandagavond in Zwembad Sonsbeeck.

ZwangerTotaal

ZwangerTotaal gaat verder dan alleen zwangerschapsbegeleiding. Je leert de basisprincipes van gezond bewegen tijdens je zwangerschap. De oefeningen zijn gebaseerd op dagelijkse houdingen en bewegingen. Ook wordt er aandacht besteed aan de voorbereiding op je bevalling. ZwangerTotaal begint met een individuele intake, gevolgd door acht groepstraining bijeenkomsten en tenslotte een controlebehandeling na de bevalling.

Bekijk de website www.zwangertotaal.nl voor meer informatie en aanmelden.

Met vertrouwen bevallen

Ben je zwanger en zie je op wat voor manier dan ook op tegen de bevalling? Ervaar je stress, lichamelijke klachten of angstgevoelens? Of heb je weinig vertrouwen in je lichaam? Dan biedt de cursus ‘Met vertrouwen bevallen’ de juiste ondersteuning, tips en oefeningen. Je angstgevoelens maken plaats voor zelfvertrouwen. Samen met je partner ga je de bevalling als team tegemoet. De cursus bestaat uit zes avonden, om de twee weken.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.devroedevrouw.nl of www.danielledonkers.nl.

Mindfulness

Mindfulness als zwangerschapscursus is de baby voelen bewegen, de weeën voelen golven in je lijf, je vrouw voluit kunnen steunen vanuit jezelf tijdens het geboorteproces, vertrouwen hebben in je eigen kracht, etc. Gedurende een 8-weekse training of weekendworkshop wordt je optimaal voorbereid op je bevalling. Wil je liever eerst een gratis proefles volgen? Ook dat is mogelijk. Mindfulness wordt gegeven in Oosterhout, Breda en eventueel in Tilburg.

Kijk op de website van Mindfulness voor meer informatie.

Baby op komst van Thebe

Tijdens de zwangerschapscursus ‘Baby op komst’ leer je ademhaling- en ontspanningstechnieken om de weeën op te vangen en de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je krijgt oefeningen om met name de buik- en bekkenbodemspieren te versterken. Aanstaande moeders worden zo goed mogelijk voorbereid op de laatste fase van de zwangerschap, de bevalling en de eerste weken daarna.

Kijk op de website van Thebe voor meer informatie, cursusprijzen en cursusplaatsen.

HECHT

Evelyne en Dominique zijn twee verloskundigen en allebei coach. Het motto van HECHT is: ‘Don’t just wish for a great start, prepare for one!’ Ze hebben drie mooie cursussen ontwikkeld ter voorbereiding op de bevalling en het ouderschap:

  • Zwangerschapscursus nieuwe stijl: begin met vertrouwen aan de bevalling en het ouderschap.
  • Ouderschapscursus: een goede start met elkaar.
  • Moedergroepen: je rol verandert, hoe verander jij mee?

Op www.hechtleven.nl vind je meer informatie over het cursusaanbod.

Careyn

Door Careyn worden er diverse zwangerschapscursussen en workshops voor zowel de zwangere vrouw als het jonge gezin gegeven. Bekijk het uitgebreide aanbod van babymassage tot EHBO voor kinderen en andere zwangerschapscursussen op de website van Careyn.

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage kan verlichting geven bij de welbekende pijntjes en ongemakken die horen bij een zwangerschap. Lichamelijke klachten zoals nek- en rugklachten, bekkenklachten, vocht vasthouden, slecht slapen en kramp in de kuiten. En het allergrootste voordeel: je kunt eindelijk weer eens lekker op je buik liggen. Laat jezelf eens verwennen in deze bijzondere periode door www.pinkhairenbeauty.nl of door Rik van den Berg (Onthaasten in Alphen).

HypnoBirthing

HypnoBirthing is een zwangerschapscursus voor aanstaande moeders en hun partner. De cursus omvat vijf lessen van 2,5 uur op een doordeweekse avond in Breda en Tilburg. De lessen bestaan afwisselend uit theorie, informatie en praktisch oefenen met (hypnose) technieken, ondersteunt met beeldmateriaal en verhalen. Je leert onder andere hoe de baarmoederspieren werken, welke hormonen bij dit proces een belangrijke rol spelen en hoe je daarin mee kunt ademen en bewegen. Je leer je diep te ontspannen waardoor de geboorte sneller, ontspannen en comfortabel zal verlopen.

Bekijk de website van Evelyne Amrani voor meer informatie.

Eigen Wijze Zwangerschap – online cursus

Marjolein Smit geeft online cursussen om jou voor te bereiden op de bevalling en het moederschap. Je leert je bewust te worden van je angsten en die om te zetten in vertrouwen. De voordelen van een online cursus is dat je je eigen tempo bepaalt, direct kunt beginnen en thuis kunt volgen.

Meer weten? Kijk op de website van Marjolein Smit voor meer informatie.

Borstvoedingscursus

Wil je alles weten over het geven van borstvoeding? Dan is een borstvoedingscursus echt iets voor jou. Deze informatieavonden organiseer ik samen met Karin de Graaf, lactatiekundige uit Alphen. Deze cursus bestaat uit twee avonden, waar alle aspecten van borstvoeding geven aan bod komen. Je krijgt antwoord op al je vragen zoals hoe borstvoeding in zijn werk gaat, hoe weet je nu dat je kindje voldoende melk binnen krijgt en uitleg over kolven. De kosten voor deelname aan deze cursus zijn € 25,- per zwangere welke door veel zorgverzekeraars in een aanvullend pakket vergoed worden.

Online inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je aanmelden bij Mama-2B? Vul dan ons online inschrijfformulier in en dan nemen wij contact met jou op!

Inschrijven

Contact opnemen

Is er nog iets niet duidelijk, heb je op- of aanmerkingen of is er iets totaal anders? Neem dan snel contact met ons op!

Naar contact