Mama-2B Vestigingsadressen Gilzeweg 6 Chaam • Kastelein 16 Baarle-Hertog Telefoon +31 6 12 704 364 E-mail

Kraamtijd

Verloskundigenpraktijk Mama-2B

Na je bevalling begint je kraamtijd. De kraamtijd omvat een bijzondere periode van ongeveer zes weken waarin je lichaam zich weer herstelt van de zwangerschap en je bevalling. De kraamtijd staat in het teken van genieten, maar ook van het wennen aan je nieuwe kindje en aan de nieuwe gezinssituatie. Mama-2B komt in je kraamtijd daarom ook nog regelmatig langs.

Moeder en kind

Zowel je zwangerschap als je bevalling zijn een hele belasting voor je lichaam geweest. En voor je kindje was de bevalling ook een spannende gebeurtenis. Hij of zij moet wennen aan het leven buiten je buik en moet leren drinken aan de borst of uit een fles. Voor jouw kindje zijn de eerste dagen in de kraamtijd dus ook heel erg belangrijk.

Kraamzorg en verloskundige

Gelukkig is er de eerste week na je bevalling of keizersnede iedere dag een kraamverzorgende om jullie te helpen. Zowel de kraamverzorgende als ik spelen in de eerste acht tot tien dagen van je kraamtijd een grote rol. Als verloskundige ben ik jullie aanspreekpunt en ben ik verantwoordelijk voor de gezondheid van jou en je kindje. De kraamverzorgende voert dagelijks een aantal controles uit bij zowel jou als je kindje. En dit rapporteert ze weer aan mij.

Zijn er in de eerste week van je kraamtijd problemen met jou en/of je kindje? Neem dan altijd contact met mij op. Dag of nacht.

Online inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je aanmelden bij Mama-2B? Vul dan ons online inschrijfformulier in en dan nemen wij contact met jou op!

Inschrijven

Contact opnemen

Is er nog iets niet duidelijk, heb je op- of aanmerkingen of is er iets totaal anders? Neem dan snel contact met ons op!

Naar contact