Mama-2B Vestigingsadressen Gilzeweg 6 Chaam • Kastelein 16 Baarle-Hertog Telefoon +31 6 12 704 364 E-mail

Intakegesprek en termijnecho

Verloskundigenpraktijk Mama-2B

De termijnecho en het intakegesprek worden in de 10e tot de 12e week van je zwangerschap gepland en gecombineerd in één afspraak. Deze afspraak bestaat uit een gesprek met mij, een aantal controles en de termijnecho. Voor deze afspraak wordt ruim de tijd genomen, zodat alles rondom jouw zwangerschap en gezondheid besproken kan worden en ook al jullie vragen aan bod komen.

Het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek nemen we ruim de tijd om kennis met elkaar te maken. Het intakegesprek is ervoor bedoeld om duidelijk in kaart te brengen hoe je medische voorgeschiedenis eruit ziet, hoe het met je gezondheid en leefstijl gesteld staat en of er erfelijke en/of aangeboren afwijkingen in jouw familie of die van je partner voorkomen. Daarnaast worden tijdens het intakegesprek eventuele eerdere zwangerschappen besproken. Tenslotte meet ik je bloeddruk en bepaal ik je gewicht.

Omdat een zwangerschap een heleboel nieuwigheden met zich meebrengt, informeer ik jullie tijdens dit gesprek over de te verrichten echo’s, prenatale testen waarvoor je kunt kiezen en zwangerschapsklachten waar je eventueel mee te maken kunt krijgen. Ook geef ik voorlichting over kraamzorg, erkenning, gezonde voeding en leefstijl. Voordat het intakegesprek plaatsvindt vraag ik je om een vragenlijst in te vullen, zodat jullie over bovenstaande vragen goed kunnen nadenken. En natuurlijk probeer ik zo duidelijk mogelijk antwoord te geven op de vragen die jullie zelf hebben.

De termijnecho

De naam termijnecho zegt het eigenlijk zelf al: het is een echo die bedoeld is om de termijn van je zwangerschap te bepalen. De uitgerekende datum wordt dus vastgesteld. Tot ongeveer 14 weken loopt de ontwikkeling en groei van elke foetus ongeveer gelijk. De beste periode voor een termijnecho is tussen 10 en 12 weken en door jullie kindje in deze periode met de echo op te meten, kan bepaald worden hoe oud hij of zij is. Tijdens de termijnecho die gemaakt wordt na de 10 weken proberen we soms ook te luisteren of we het hartje al horen kloppen. Een erg bijzonder en mooi moment dus! De termijnecho wordt volledig vergoed door je zorgverzekering.

Online inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je aanmelden bij Mama-2B? Vul dan ons online inschrijfformulier in en dan nemen wij contact met jou op!

Inschrijven

Contact opnemen

Is er nog iets niet duidelijk, heb je op- of aanmerkingen of is er iets totaal anders? Neem dan snel contact met ons op!

Naar contact