Mama-2B Vestigingsadressen Gilzeweg 6 Chaam • Kastelein 16 Baarle-Hertog Telefoon +31 6 12 704 364 E-mail

Kinderwens

Verloskundigenpraktijk Mama-2B

Hebben jullie een kinderwens? Dan is de eerste logische stap stoppen met anticonceptie. Waar de één al erg snel zwanger is nadat er gestopt is met de pil, het spiraaltje, condooms of een andere vorm van anticonceptie, duurt het bij de ander wat langer.

Over het algemeen is de kans om binnen een jaar zwanger te worden erg groot. En mocht je na een jaar nog niet zwanger zijn, dan kan dit nog steeds heel normaal zijn zonder dat er iets mis is met jou en/of je partner.

Gezond zwanger worden

Voor je toekomstige kindje is het belangrijk dat jij, als mama to be, er gedurende je hele zwangerschap een zo gezond mogelijke leefstijl op nahoudt. Maar ook wanneer jullie een kinderwens hebben, is het goed om al na te denken over jullie gezondheid, leefstijl en werkomstandigheden. Het wordt aangeraden om vanaf het moment dat je zwanger wilt worden te stoppen met roken, drinken en geen drugs te gebruiken. En dit geldt zowel voor jou als voor je partner. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit al invloed kan hebben op de ontwikkeling en gezondheid van je baby. Op rokeninfo.nl en negenmaandenniet.nl vind je hierover mee informatie.

Daarnaast zijn voldoende drinken, voldoende bewegen, gezond eten en variëren in datgene wat je eet erg belangrijk. Het slikken van foliumzuur vanaf het moment dat je probeert zwanger te worden tot en met de tiende week van je zwangerschap is ook van belang. Meer weten over gezond zwanger worden? Kijk dan op strakszwangerworden.nl, slimmerzwanger.nl of zwangerwijzer.nl.

Een afspraak maken

Wil je graag persoonlijke informatie om je zwangerschap zo goed en gezond mogelijk te beginnen? Of heb je een kinderwens maar gaat het niet zoals je gehoopt had? Maak dan vrijblijvend een afspraak. Tijdens deze afspraak wordt er veel besproken zoals jullie leefwijze, de gezondheid van de familie, werk, invloeden van buitenaf, je cyclus en de eventuele problemen waar jullie tegenaan lopen. Verder geef ik tips die je wellicht kunnen helpen bij het zwanger worden.

Online inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je aanmelden bij Mama-2B? Vul dan ons online inschrijfformulier in en dan nemen wij contact met jou op!

Inschrijven

Contact opnemen

Is er nog iets niet duidelijk, heb je op- of aanmerkingen of is er iets totaal anders? Neem dan snel contact met ons op!

Naar contact