Mama-2B Vestigingsadressen Gilzeweg 6 Chaam • Kastelein 16 Baarle-Hertog Telefoon +31 6 12 704 364 E-mail

Kraamzorg

Verloskundigenpraktijk Mama-2B

Het is belangrijk om voor je 16e zwangerschapsweek kraamzorg te regelen. Na je bevalling komt er een heleboel op je af: zowel psychisch als lichamelijk. Daarom is het zo fijn dat in ieder geval de eerste acht dagen een kraamverzorgende voor jullie zorgt en je taken uit handen neemt.

Voor welke kraamzorgorganisatie kies ik?

Er zijn veel verschillende kraamzorgorganisaties. Zo heb je enerzijds de grotere organisaties zoals Careyn en Thebe, maar anderzijds ook kleinschalige particuliere organisaties. Kies voor die organisatie waar je een goed gevoel bij hebt. Misschien heb je van vrienden of familie goede verhalen gehoord over een organisatie of een specifieke kraamhulp of spreekt de website van een bepaalde organisatie je juist heel erg aan.

Vraag bij je eigen zorgverzekering na bij welke kraamzorgorganisaties je terecht kunt, want kraamzorg behoort tot het basispakket van je zorgverzekering. Het aantal uren wat je krijgt is afhankelijk van je pakket, eventuele aanvullende verzekeringen en de bevalling zelf (bij een keizersnede bijvoorbeeld heb je recht op meer kraamzorguren). Beval je in het ziekenhuis of kraamhotel? Dan gaan de dagen die je hier verblijft af van de uren zorg die je thuis nog krijgt.

Wat doet een kraamverzorgende?

Ik vind de kraamverzorgende onmisbaar in het kraambed. Zij begeleidt je de eerste zeven tot acht dagen een aantal uren (minimaal 3, gemiddeld 5,5 en maximaal 8 uur) in de zorg voor jullie kindje en de eerste stappen in het moederschap. Zonder de signalerende rol van de kraamverzorgende kan ik als verloskundige geen goede nazorg leveren. Maar wat doet een kraamverzorgende eigenlijk allemaal?

  • Controles van moeder en kind
  • Advies en hulp bij de verzorging van je kind
  • Voorlichting
  • Hulp en advies bij het geven van borstvoeding/flesvoeding
  • Aandacht en zorg voor de overige gezinsleden
  • Lichte huishoudelijke taken.

Is er sprake van een thuisbevalling? Dan word ik geassisteerd door een kraamverzorgende. Deze blijft na de bevalling nog twee uur bij je thuis om op te ruimen en je op weg te helpen met de verzorging van de baby.

Online inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je aanmelden bij Mama-2B? Vul dan ons online inschrijfformulier in en dan nemen wij contact met jou op!

Inschrijven

Contact opnemen

Is er nog iets niet duidelijk, heb je op- of aanmerkingen of is er iets totaal anders? Neem dan snel contact met ons op!

Naar contact