Mama-2B Vestigingsadressen Gilzeweg 6 Chaam • Kastelein 16 Baarle-Hertog Telefoon +31 6 12 704 364 E-mail

Het geboorteplan

Verloskundigenpraktijk Mama-2B

Een geboorteplan, ook wel bevalplan genoemd, beschrijft jullie wensen rondom de geboorte. Het geboorteplan kan helpen om jezelf voor te bereiden op de bevalling en jullie verwachtingen uit te spreken. Het is een goede manier om samen met je partner te ontdekken wat jullie belangrijk vinden, wat de ideeën en wensen zijn en hoe je graag wilt dat er met je omgegaan wordt.

Wat schrijf ik in mijn geboorteplan?

Wanneer je start met het schrijven van je geboorteplan is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat deze kort en duidelijk moet zijn. Ik als verloskundige en eventuele andere hulpverleners moeten jullie plan snel kunnen lezen. Verzamel voordat je begint zoveel mogelijk informatie, zodat je weet wat er allemaal mogelijk is op bevalgebied. Hieronder een aantal vragen die je kunnen helpen bij het maken van het geboorteplan:

  • Waar wil je bevallen? Thuis, in het kraamhotel of in het ziekenhuis?
  • Wie mogen er allemaal bij de bevalling aanwezig zijn?
  • In welke houding wil je bevallen? Of kies je voor een bevalling in bad of de baarkruk?
  • Kies je voor een vorm van pijnstilling en zo ja welke dan?
  • Mocht er sprake zijn van een keizersnede, heb je dan speciale wensen?
  • Hoe wil je met jullie kind omgaan als het net geboren is (bijvoorbeeld lichamelijk contact, navelstreng doorknippen, verzorging).
  • Welke voeding wil je jullie kind geven?

Jouw geboorteplan bespreken

Samen bespreken we jouw geboorteplan. Dit vindt ongeveer plaats rond de 35e week van je zwangerschap. In dit gesprek geef ik je uitleg waar nodig en bekijken we of datgene wat jullie graag willen ook daadwerkelijk haalbaar is. En mocht je in de laatste weken van je zwangerschap toch van gedachten veranderen, wordt je doorverwezen naar de gynaecoloog of loopt je bevalling anders dan verwacht? Dan is dat geen enkel probleem, want je geboorteplan staat niet vast.

Online inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je aanmelden bij Mama-2B? Vul dan ons online inschrijfformulier in en dan nemen wij contact met jou op!

Inschrijven

Contact opnemen

Is er nog iets niet duidelijk, heb je op- of aanmerkingen of is er iets totaal anders? Neem dan snel contact met ons op!

Naar contact