Mama-2B Vestigingsadressen Gilzeweg 6 Chaam • Kastelein 16 Baarle-Hertog Telefoon +31 6 12 704 364 E-mail

De eerste echo

Verloskundigenpraktijk Mama-2B

Wanneer je zwanger bent, wil je natuurlijk niets liever dan je kindje zien. Dit ‘zien’ kan met behulp van echo’s. Vanaf de zevende week van je zwangerschap kun je bij Mama-2B terecht voor een eerste echo, ook wel vitaliteitsecho genoemd.

Rond de zevende week is je baby ongeveer 1,0 cm groot. Voor de zeven weken is het nog erg lastig om een zwangerschap goed in beeld te brengen. Om onzekerheid te voorkomen maken we bij Mama-2B dus een afspraak voor deze eerste echo vanaf de zeven weken.

Wat zien we op een eerste echo?

De eerste echo is voornamelijk bedoeld om de zwangerschap te bevestigen en of deze zich in de baarmoeder bevindt, een indicatie te geven van hoe lang je al zwanger bent en om te zien of het hartje van je kindje klopt. Ook wordt er gekeken of het één foetus is of dat het er meerdere zijn. Het kan nodig zijn om niet alleen een uitwendige, maar ook een inwendige echo te maken. Dit om een goed en compleet beeld te krijgen van de zwangerschap.

Natuurlijk gaan we ervan uit dat alles in orde is met je kindje(s). Helaas komt het soms ook voor dat we tijdens de eerste echo zien dat niet alles in orde is. Hierbij kun je onder andere denken aan een te lichte hartactie, een miskraam of het vermoeden van een afwijking. Jullie zijn altijd degenen die hiervan als eerste op de hoogte gesteld worden. En mocht het misgaan, dan zorgt Mama-2B voor goede begeleiding en nazorg.

Welke echo’s zijn er nog meer?

Naast de eerste echo worden er ook nog een termijnecho, een 20 weken echo en een liggingsecho gemaakt. Al deze echo’s worden vergoed door de zorgverzekering. Heb je behoefte aan meerdere echo’s? Dan is dit geen enkel probleem bij Mama-2B. Meer over deze echo’s lees je op de pagina ‘echo’s’.

Wil je een afspraak maken voor een eerste echo? Vul dan direct het online inschrijfformulier in of bel me.

De eerste echo was goed, en dan?

Na de eerste echo wordt er allerlei informatie gegeven over het hoe en wat je mag verwachten van zwanger zijn en mijn verloskundige begeleiding. Tevens krijg je een link voor het invullen van een intakevragenlijst en indien gewenst informatie over de prenatale screening. Meer hierover lees op de pagina ‘prenatale screening’.

Online inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je aanmelden bij Mama-2B? Vul dan ons online inschrijfformulier in en dan nemen wij contact met jou op!

Inschrijven

Contact opnemen

Is er nog iets niet duidelijk, heb je op- of aanmerkingen of is er iets totaal anders? Neem dan snel contact met ons op!

Naar contact