Mama-2B Vestigingsadressen Gilzeweg 6 Chaam • Kastelein 16 Baarle-Hertog Telefoon +31 6 12 704 364 E-mail

Wat moet ik allemaal regelen?

Verloskundigenpraktijk Mama-2B

Of je nu thuis, in het ziekenhuis of in het kraamhotel wilt bevallen: er zijn een aantal dingen die je van tevoren moet regelen en in huis moet halen. Want de bevalling kan onverhoopt toch anders lopen dan vooraf gedacht, waardoor een thuisbevalling ineens noodzakelijk blijkt te zijn.

Het kraampakket

Bij je zorgverzekeraar kun je een kraampakket aanvragen. Ben je aanvullend verzekerd? Dan wordt deze vergoed. Ben je hiervoor niet verzekerd? Dan kun je het kraampakket ook bij de Thuiszorgwinkel, Prenatal, de apotheek of de drogist halen. In het kraampakket zitten onder andere spullen die zowel voor een thuisbevalling als een ziekenhuisbevalling erg handig zijn en die in je kraamweek goed van pas komen.

Naast de inhoud van het kraampakket heb je ook nog twee digitale koortsthermometers nodig: één voor de baby en één voor jezelf. Het kraampakket wordt meestal in de zevende maand van je zwangerschap geleverd.

Je bed op de juiste hoogte

Je bed moet op de juiste hoogte. Maar wat is de juiste hoogte? Houd hierbij een hoogte vanaf de grond tot de bovenkant van het matras van 70 tot 90 centimeter aan. Meestal komt iemand van de kraamzorgorganisatie dit tijdens de intake controleren en toelichten. Je bed moet op de juiste hoogte voor zowel mij voor tijdens een thuisbevalling als voor de kraamverzorgster in je kraamweek. Dit om voor ons een gezonde werkhouding te creëren. Het is aan te raden om je bed rond de 37e week van je zwangerschap op de juiste hoogte te zetten. Dit kan met behulp van speciale klossen. Deze klossen kun je ophalen bij een thuiszorgwinkel of je kraamzorgorganisatie regelt deze voor je.

Het ‘vluchtkoffertje’

Ongeacht waar je wilt bevallen, is het belangrijk om het zogenaamde vluchtkoffertje klaar te hebben staan. Het wordt aangeraden om je koffertje in je 37e week echt klaar te hebben staan. Een mooie taak dus voor in de eerste week van je zwangerschapsverlof. Dit vluchtkoffertje is ingepakt met allerlei spullen voor een verblijf in het ziekenhuis/kraamhotel.

Wat moet je allemaal in je vluchtkoffertje inpakken?

 • Je zwangerschapsdossier van Mama-2B
 • Je verzekeringspasje en identiteitsbewijs
 • T-shirt of nachthemd om in te bevallen (eventueel eentje extra)
 • Schone kleding en ondergoed voor na de bevalling
 • Dikke sokken/pantoffels
 • Toiletspullen
 • Een fototoestel (met volle accu) en telefoon met oplader
 • Kleertjes voor de baby in twee verschillende maten (50 en 56): rompertje, truitje/broekje of boxpakje, muts, sokken, jasje
 • Maxi-cosi of ander autostoeltje met een dekentje
 • Schone kleren voor je partner
 • Muntgeld voor de rolstoel

Online inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je aanmelden bij Mama-2B? Vul dan ons online inschrijfformulier in en dan nemen wij contact met jou op!

Inschrijven

Contact opnemen

Is er nog iets niet duidelijk, heb je op- of aanmerkingen of is er iets totaal anders? Neem dan snel contact met ons op!

Naar contact