Mama-2B Vestigingsadressen Gilzeweg 6 Chaam • Kastelein 16 Baarle-Hertog Telefoon +31 6 12 704 364 E-mail

Het consultatiebureau

Verloskundigenpraktijk Mama-2B

Na de kraamweek wordt de zorg voor je kindje overgenomen door het consultatiebureau. Zodra je kindje geboren is en ingeschreven staat in de gemeente waar je woont, neemt een medewerker van het consultatiebureau contact met je op. Hij of zij zal de eerste keer, op afspraak, bij je thuis langskomen. Dit is meestal de 2e of 3e week na de bevalling.

Wat is het consultatiebureau?

Het consultatiebureau is een instituut binnen de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Het consultatiebureau verzorgt medische basiszorg voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar. Het consultatiebureau heeft alle kinderen van 0 tot 4 jaar in zorg en de GGD alle kinderen van 4 tot 19 jaar. In de komende vier jaar zal je het consultatiebureau dus nog vaak bezoeken.

Wat doet het consultatiebureau?

De taken van het consultatiebureau zijn wettelijk vastgelegd. Zij houden de groei, gezondheid en ontwikkeling van je kindje in de gaten om eventuele problemen op die vlakken te signaleren. Daarnaast verzorgen ze de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma. Maar ook voor al jouw vragen over gezondheid, opvoeding, borstvoeding/flesvoeding, etc. kun je bij het consultatiebureau terecht. Als er problemen zijn kan het consultatiebureau je helpen om deze op te lossen of je door verwijzen naar een andere hulpverlener die je verder kan helpen.

Wanneer ga ik naar het consultatiebureau?

Zoals gezegd komt de verpleegkundige van het consultatiebureau voor de eerste afspraak bij jou thuis om te kijken hoe het met jou en je kindje gaat en wat je allemaal van het consultatiebureau kunt verwachten. De vervolgafspraken vinden vervolgens op het consultatiebureau plaats.

In de eerste 12 levensmaanden van je kindje wordt je acht keer op het consultatiebureau uitgenodigd. Na het eerste jaar krijg je nog eens vijf uitnodigingen. De ene keer kom je bij de arts en de andere keer bij de verpleegkundige. Als zij dingen constateren waarover ze zich zorgen maken, dan zullen ze in overleg met jou extra afspraken inplannen. Op de meeste locaties is er ook een inloopspreekuur waar je terecht kunt met al je vragen of wanneer je je kindje een extra keer wilt laten meten en wegen.

Online inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je aanmelden bij Mama-2B? Vul dan ons online inschrijfformulier in en dan nemen wij contact met jou op!

Inschrijven

Contact opnemen

Is er nog iets niet duidelijk, heb je op- of aanmerkingen of is er iets totaal anders? Neem dan snel contact met ons op!

Naar contact