Mama-2B Vestigingsadressen Gilzeweg 6 Chaam • Kastelein 16 Baarle-Hertog Telefoon +31 6 12 704 364 E-mail

De nacontrole

Verloskundigenpraktijk Mama-2B

De nacontrole is ervoor bedoeld om samen met mij terug te kijken op je zwangerschap, je bevalling en het ouderschap. Wat zijn je ervaringen? Ben je al volledig hersteld en hoe bevalt het moederschap? Verder is de nacontrole bedoeld om al jouw vragen te beantwoorden. En natuurlijk vind ik het heel erg leuk om je kleintje nog een keertje te bewonderen.

Ongeveer zes weken na bevalling

Ongeveer zes weken na je bevalling ben je van harte welkom voor een nacontrole op mijn praktijk. Een leuke manier om het einde van de zorg van Mama-2B goed met je af te sluiten. We blikken niet alleen terug op je zwangerschap, je bevalling en het ouderschap, maar ik doe ook wat lichamelijke onderzoeken als het meten van je bloeddruk en het controleren van je bekkenbodem. En als je er behoefte aan hebt, kijken we of je wond goed genezen is.

Hoe gaat het met je, heb je, samen met je partner en je baby, een nieuw ritme en evenwicht gevonden? Zijn er nog dingen die een rol spelen of waar jullie nu tegenaan lopen? Hoe is het lichamelijk en emotioneel herstel? Heb je je lijf weer een beetje terug? Functioneert je bekkenbodem weer naar behoren? Is het bloedverlies al gestopt? Hoe gaat het met voeden? Hoe is het met je bloedijzergehalte en je bloeddruk?

En natuurlijk vind ik het ook heel erg leuk om je kindje een keertje te bewonderen.

Anticonceptie

Ook bespreek ik het gebruik van voorbehoedsmiddelen en de verschillende vormen van anticonceptie graag met je. Is vrijen al aan de orde geweest? En heb je al nagedacht over welke vorm van anticonceptie jouw voorkeur heeft? Is er wel of geen kinderwens meer? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens de nacontrole van Mama-2B. Wanneer je weet welke vorm van anticonceptie je wilt gaan gebruiken, kan ik deze voor je voorschrijven. Gaat je voorkeur uit naar een spiraaltje? Dan hoef je hiervoor niet naar de huisarts of de gynaecoloog. Ik kan deze ook bij je plaatsen.

Online inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je aanmelden bij Mama-2B? Vul dan ons online inschrijfformulier in en dan nemen wij contact met jou op!

Inschrijven

Contact opnemen

Is er nog iets niet duidelijk, heb je op- of aanmerkingen of is er iets totaal anders? Neem dan snel contact met ons op!

Naar contact