Mama-2B Vestigingsadressen Gilzeweg 6 Chaam • Kastelein 16 Baarle-Hertog Telefoon +31 6 12 704 364 E-mail

Waar wil ik bevallen?

Verloskundigenpraktijk Mama-2B

Als je zwangerschap goed verloopt en er geen medische indicatie is, mag je zelf bepalen waar je wilt bevallen. Dit kan thuis, in het geboortecentrum of poliklinisch in het ziekenhuis. Misschien weet je het antwoord op de vraag waar je wilt bevallen al vanaf dag één, maar misschien twijfel je nog een beetje. De uiteindelijke beslissing hoef je pas te nemen op het moment van bevallen.

Het allerbelangrijkste in het maken van je keuze is dat je kiest voor een plek waar je jezelf prettig, veilig en comfortabel voelt. Want wanneer jij jezelf ‘thuis’ voelt, zal dit alleen maar ten goede komen aan de bevalling.

Thuis

Wanneer je kiest voor een thuisbevalling, wordt je in je eigen omgeving door mij begeleid. In mijn verlostas zit alles wat ik nodig heb om jullie kindje ter wereld te brengen. En thuis bevallen is net zo veilig als een bevalling in het ziekenhuis. Zowel jij als je baby lopen niet meer risico.

Waarom kiezen voor een thuisbevalling?

 • Je bent thuis, dus in je eigen vertrouwde omgeving met je eigen badkamer en je eigen toilet
 • Je hebt alle privacy en kunt dus doen wat je wilt
 • Je ligt in je eigen bed en kunt ook na de bevalling lekker in je eigen bed bijkomen
 • Een thuisbevalling hangt vaak samen met een kortere hersteltijd en minder infecties.

Het ziekenhuis

Wanneer je kiest voor een bevalling in het ziekenhuis, zonder medische indicatie, is er sprake van een poliklinische bevalling. Deze bevalling wordt door mij begeleid. Verloopt de bevalling naar wens, dan kunnen zowel jij als je baby in veel gevallen binnen 24 uur weer lekker naar huis. Let hierbij wel op dat je voor een ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie wel een eigen bijdrage betaalt. Je kunt hiervoor eventueel ook een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Waarom kiezen voor een poliklinische bevalling?

 • Veel vrouwen vinden het een veilig en geruststellend idee om in het ziekenhuis te bevallen
 • Er kan medische pijnstilling zoals een ruggenprik worden verstrekt
 • Mochten er onvoorziene complicaties zijn, dan is er altijd een arts in de buurt

Geboortecentrum/kraamhotel

In een geboortecentrum/kraamhotel kun je in een huiselijke en rustgevende omgeving bevallen. Het wordt ook wel de verplaatste thuisbevalling genoemd. De manier om in een ontspannen, fijne en unieke omgeving te bevallen en indien gewenst je eerste kraamdagen door te brengen. En dit onder begeleiding van mij en in de buurt/onder één dak van het ziekenhuis. Let ook bij een bevalling in het geboortecentrum/kraamhotel op een eventuele eigen bijdrage. De vergoeding is per verzekering en verzekeraar verschillend.

Waarom kiezen voor een bevalling in het kraamhotel?

 • Een huiselijke en vertrouwde omgeving
 • Je partner kan en mag ook blijven overnachten op dezelfde kamer
 • Je kunt een gedeelte of je complete kraamtijd hier doorbrengen
 • Mochten er onvoorziene complicaties zijn, dan zit het ziekenhuis onder één dak of is vlakbij.

Online inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je aanmelden bij Mama-2B? Vul dan ons online inschrijfformulier in en dan nemen wij contact met jou op!

Inschrijven

Contact opnemen

Is er nog iets niet duidelijk, heb je op- of aanmerkingen of is er iets totaal anders? Neem dan snel contact met ons op!

Naar contact