Mama-2B Vestigingsadressen Gilzeweg 6 Chaam • Kastelein 16 Baarle-Hertog Telefoon +31 6 12 704 364 E-mail

Flesvoeding

Verloskundigenpraktijk Mama-2B

Kies je voor flesvoeding in plaats van borstvoeding, dan zal je kindje net zo goed groeien. Borstvoeding is wel beter voor je kind, maar op flesvoeding wordt je kindje evengoed groot. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerst te starten met borstvoeding om daarna over te stappen om flesvoeding, wanneer je bijvoorbeeld weer gaat werken.

Om te beginnen wil ik het in ieder geval uit de wereld helpen dat je echt geen slechte moeder bent als je geen borstvoeding wilt of kunt geven. Kunt, omdat het ook kan voorkomen dat je vanwege medische redenen geen borstvoeding kunt geven zoals wanneer je bepaalde vormen van medicatie slikt, na een borstverkleining, borstvoeding die terugloopt of sterk ingetrokken tepels.

Verschillende soorten flesvoeding

Er zijn verschillende soorten flesvoeding op de Nederlandse markt. Start wanneer je flesvoeding gaat geven altijd met de standaard variant nummer één. Voor de meeste baby’s is deze voeding voldoende. Kom je er op den duur achter dat je baby last heeft van krampjes, vaak moet spugen of erg hongerig is, dan kun je een speciale voeding kiezen die hier op afgestemd is.

Na zes maanden kun je overgaan op opvolgmelk. Deze melk is anders qua samenstelling en is beter afgestemd op de al wat grotere baby. Alle kunstvoeding in Nederland voldoet aan de standaard eisen. Informeer op het consultatiebureau wat de beste voeding is voor je baby.

De voordelen van flesvoeding

Het geven van flesvoeding biedt een aantal voordelen ten opzichte van het geven van borstvoeding:

  • Als moeder ben je niet de enige die je baby kan voeden. Je partner kan een deel van die taak op zich nemen.
  • Je kunt gemakkelijker een dagje weg of weer beginnen met werken.
  • Je weet precies hoeveel je baby heeft gedronken.
  • Drinken aan een speen is gemakkelijker dan drinken aan een tepel. Je baby hoeft er niet veel moeite voor te doen.
  • Flesvoeding van tegenwoordig is van een hoge kwaliteit, je hoeft dus niet bang te zijn dat het slecht is voor je baby.
  • Als moeder hoef je niet op te letten wat je eet en drinkt; je baby heeft daar geen last van.
  • Je baby heeft minder kans op spruw.
  • Jij als moeder hebt geen kans op borstontsteking of tepelkloven.

Welke fles/speen is het beste?

Het is erg afhankelijk van je baby welke fles of speen het beste is. Er zijn dan ook veel verschillende soorten flessen en spenen beschikbaar. Een hongerige of snel drinkende baby heeft een andere fles en speen nodig dan een baby die moeizaam drinkt. Het is daarom ook aan te raden om niet meteen veel flessen tegelijk te kopen, totdat je weet welke fles-speen combinatie het beste bevalt. Heb je eerst borstvoeding gegeven? Dan is het een aanrader om een fles-speen combinatie te kopen die wat wegheeft van de vorm van de borst en tepel.

Online inschrijven

Ben je overtuigd en wil je je aanmelden bij Mama-2B? Vul dan ons online inschrijfformulier in en dan nemen wij contact met jou op!

Inschrijven

Contact opnemen

Is er nog iets niet duidelijk, heb je op- of aanmerkingen of is er iets totaal anders? Neem dan snel contact met ons op!

Naar contact